Κανόνες Παιχνιδιού


 • Κανόνες Παιχνιδιού
  Οι ακόλουθοι κανόνες διέπουν το Ελληνικό Metin2. Είναι υποχρέωση σας να είστε ενήμεροι για αυτούς, καθώς και οποιεσδήποτε τυχόν αλλαγές/τροποποιήσεις γίνονται σε αυτούς. Με την είσοδο σας στο παιχνίδι, αποδέχεστε όλους τους κάτωθι καταγεγραμμένους κανόνες, καθώς και τους γενικούς Όρους και Διατάξεις. Δε θα γίνει αποδεκτή δικαιολογία άγνοιας.  1. Λογαριασμοί Μελών


  1.1 Χρησιμοποίηση Λογαριασμού
  -Απαγορεύεται να παίζουν δύο άτομα τον ίδιο λογαριασμό. Ο κάθε λογαριασμός ανήκει σε έναν χρήστη και μόνο.
  Κυρώσεις: Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κοινή χρήση λογαριασμού/χαρακτήρα σε παραπάνω από 1 χρήστη, θα αποκλείεται μόνιμα ο «κοινόχρηστος» λογαριασμός.


  1.2 Πολυχρησία
  -Δεν απαγορεύεται η δημιουργία παραπάνω από ενός λογαριασμού ανά χρήστη. Εξακολουθούν όμως να ισχύουν οι περιορισμοί του κανόνα 1.1


  1.3 Ασφάλεια Δεδομένων Λογαριασμού
  -Κανένας εκπρόσωπος της GameForge4D ή μέλος της Ομάδας Διαχείρισης δε πρόκειται να σας ζητήσει ΠΟΤΕ τα στοιχεία του λογαριασμού σας, το κωδικό πρόσβασης σας, το δηλωμένο e-mail σας κλπ. Ακόμα και στην ακραία περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα λάβετε την αίτηση για γνωστοποίηση των απαιτούμενων πληροφοριών μέσω επίσημου e-mail από επίσημο e-mail account της εταιρείας. Διαφυλάξτε τα προσωπικά σας δεδομένα καθώς η Ομάδα Διαχείρισης ΔΕΝ θα αντικαταστήσει απωλεσθέντα αντικείμενα, ούτε θα επαναφέρει λογαριασμούς οι οποίοι εκλάπησαν.


  1.4 Ανταλλαγή λογαριασμών
  -Ανταλλαγές λογαριασμών δεν επιτρέπονται και δεν υπάρχει καμία υποστήριξη σε περίπτωση προβλημάτων εάν μοιραστείτε τα στοιχεία σας με τρίτα πρόσωπα.

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  1.5 Ψευδώνυμα παιχτών


  1.5.1 Προσβλητικά Ψευδώνυμα
  - Δεν επιτρέπονται προσβλητικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, σεξουαλικού περιεχομένου, εθνικιστικά κλπ ψευδώνυμα παιχτών (usernames).
  Κυρώσεις: Οι παίκτες που θα βρίσκονται να έχουν δημιουργήσει χαρακτήρα με χρήση τέτοιου είδους ψευδώνυμο, θα αποκλείονται μόνιμα χωρίς προειδοποίηση.


  1.5.2 Ειδικοί Χαρακτήρες & Σύμβολα
  Δεν επιτρέπονται ψευδώνυμα με χρήση ειδικών χαρακτήρων (πχ : °, ± κα).
  Κυρώσεις: Οι παίκτες που θα βρίσκονται να έχουν δημιουργήσει χαρακτήρα με χρήση τέτοιου είδους ψευδωνύμου, θα προειδοποιούνται να προβούν σε διαγραφή του εν λόγω χαρακτήρα. Εάν δε συμμορφωθούν εντός 1 ημερολογιακής ημέρας, θα αποκλείονται μόνιμα χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση.


  1.5.3 Παραπλανητικά ψευδώνυμα
  - Δεν επιτρεπονται ψευδώνυμα που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν και να είναι δυσανάγνωστα από τους GM. (Παράδειγμα: GMaster, Support κλπ)
  Κυρώσεις: Οι παίκτες που θα βρίσκονται να έχουν δημιουργήσει χαρακτήρα με χρήση τέτοιου είδους ψευδώνυμο, θα αποκλείονται μόνιμα χωρίς προειδοποίηση.


  1.5.4 Ψευδώνυμα μελών της Ομάδας Διαχείρισης
  -Απαγορεύεται η χρήση ψευδωνύμων των GM και εν γένει μελών της Ομάδας του Metin2, έστω και τροποποιημένων ( πχ Cauchemar_ )και γενικότερα οποιαδήποτε προσπάθεια κατάχρησης της ταυτότητας μέλους της Ομάδας Διαχείρισης, ακόμη κι αν είναι ονόματα μελών που έχουν αποχωρήσει .
  Κυρώσεις: Οι παίκτες που θα βρίσκονται να έχουν δημιουργήσει χαρακτήρα με χρήση τέτοιου είδους ψευδώνυμο, θα αποκλείονται μόνιμα, καθώς και όλοι οι λογαριασμοί τους, χωρίς προειδοποίηση.


  (Υποσημείωση: Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν και όσον αφορά τις ονομασίες των καταστημάτων που δημιουργούν οι χρήστες)  2. Συντεχνίες


  - Ισχύει ότι και στα ψευδώνυμα των χρηστών. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων ή σύμβολα που να παραπέμπουν σε τέτοιου είδους σύμβολα. Για παράδειγμα, σημαίες/σταυροί/εικόνες αγίων κλπ. Επίσης απαγορεύονται άσεμνα σύμβολα/εικόνες.
  Κυρώσεις: Σε περιπτώσεις παραβίαση αυτού του κανόνα, θα ενημερώνεται ο Αρχηγός της Συντεχνίας με e-mail κι αν δε προβεί στην αλλαγή εντός 1 ημερολογιακής ημέρας, η Συντεχνία θα διαγράφεται.


  3. Συναλλαγές - Χρηματισμός


  - Απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή εντός του Metin2. Πιο αναλυτικά: Απαγορεύεται η πώληση λογαριασμών με χρηματικό αντίτιμο, ακόμα και η προσφορά του με αντάλαγμα αντίκρυσμα εντός παιχνιδιών της εταιρείας (πχ Hellstones, Αμβροσία, Αντιύλη κλπ). Επίσης απαγορεύεται η πώληση ή η ενοικίαση του προσφερόμενου στο λογαριασμό σας αποθηκευτικού χώρου, έναντι χρημάτων ή εντός παιχνιδιού αντικρύσματος.
  Κυρώσεις: Παίχτες που θα εντοπίζονται να πράττουν τέτοιες συναλλαγές θα αποκλείονται μόνιμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ποινή θα επιβάλλεται ακόμα κι αν ο εντοπισμός γίνει ετεροχρονισμένα. Και ο αποδέκτης θεωρείται υπόλογος και θα λαμβάνει την ίδια ποινή. Ενδέχεται να κινηθεί και Νομική διαδικασία εναντίων των συναλλασσόμενων χρηστών σε αυτή τη περίπτωση.


  4. Χρήση των bug και των λαθών του παιχνιδιού


  4.4. Bug-using
  -Εκμετάλλευση από λάθη, τυχόν κενά ασφαλείας ή bugs του παιχνιδιού και του κώδικα αυτού, και χρησιμοποίηση αυτών προς όφελος κάποιου, είναι ανεπίτρεπτο. Όλοι οι παίκτες υποχρεούνται να αναφέρουν άμεσα στο GM προσωπικό ό,τι λάθος βρούνε.


  4.5. Επέμβαση στην τεχνολογία του παιχνιδιού
  - Η εγκατάσταση και οι μέθοδοι που μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική διαδυκτιακή κυκλοφορία στον server, ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να διαφοροποιήσουν το gameplay του παιχνιδιού είναι απαγορευμένοι. Αυτόματα, ή ημί-αυτόματα συστήματα και scripts ικανά να αλληλεπιδράσουν με τη βάση δεδομένων του παιχνιδιού, ή εν γένει να στείλουν οποιεσδήποτε είδους εντολές στο παιχνίδι, χωρίς να γίνεται η μετάδοση από το επίσημο πρόγραμμα που διανέμεται από την GameForge4D στην αρχικοποιημένη του μορφή, είναι απαγορευμένα.


  4.6. Χρήση μή εγκεκριμένου λογισμικού
  -Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση οποιουδήποτε λογισμικού για το Metin2 που δεν δημιουργείται από τη GameForge4D. Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση στο διανεμημένο λογισμικό της GameForge4D (τροποποίηση αρχείων του client, χρήση επιπρόσθετων παράνομων add-on και hack).


  4.7. Δημιουργία/Διαφήμιση/Προτροπή για ανεπίσημους server
  -Η δημιουργία ανεπίσημου διαδικτυακού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια του παιχνιδιού, καθώς και οποιαδήποτε είδους προτροπή και δημοσίευση υπερσυνδέσμου για χρήση τους είναι απαγορευμένες ενέργειες. Ανεπίσημος server θεωρείται όποιος χώρος δεν έχει τη έγγραφη άδεια της GameForge4D για τη διενέργεια του Metin2.


  Κυρώσεις: Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, ο χρήστης που θα εντοπιστεί να πράττει κάτι εξ’αυτών θα αποκλειστεί ο λογαριασμός που έκανε τη παράβαση και αναλόγως της σοβαρότητας μπορεί να επεκταθεί ο αποκλεισμός σε όλους τους λογαριασμούς που έχει δημιουργήσει ο παίκτης. Σε ακραίες περιπτώσεις, ο αποκλεισμός μπορεί να επεκταθεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες Metin2, ακόμα και σε άλλα παιχνίδια της GameForge. Επίσης οι Διαχειριστές του Συστήματος έχουν το δικαίωμα να αξιώσουν αποζημίωση για τυχόν βλάβη του συστήματος όπως επίσης και κάλυψη για έξοδα αποκατάστασης βλαβών που προκλήθηκαν από παράνομες ενέργειες, ακόμα και να κινήσουν Νομικές διαδικασίες εναντίων όλων των εμπλεκομένων. Το ίδιο ισχύει και για χρήστες που αιτούνται/αναζητούν οδηγίες για τη χρήση/διενέργεια τέτοιων προγραμμάτων/πράξεων.  5. Συμπεριφορά και ενέργειες εντός του παιχνιδιού


  5.1. Καθομιλουμένη γλώσσα
  -Η αποδεκτή γλώσσα σε όλες τις υπηρεσίες του παιχνιδιού είναι η Ελληνική και μόνο. Απαγορεύεται η χρήση άλλης γλώσσας τόσο στη Συνομιλία Κλήσης (call chat), όσο και στην απλή Δημόσια Συνομιλία.
  Κυρώσεις: Χρήστες που θα εντοπίζονται να ομιλούν άλλη γλώσσα, θα προειδοποιούνται και θα αποκλείονται προσωρινά από το δικαίωμα συνομιλίας. Εαν υποπέσουν στο ίδιο παράπτωμα 3 φορές θα αποκλείονται προσωρινά από το παιχνίδι. Εάν παραβιαστεί ξανά από το χρήστη μετά το προσωρινό αποκλεισμό του ο κανόνας, θα επέλθει μόνιμος αποκλεισμός. Η ποινή ενδέχεται να επιβληθεί και ετεροχρονισμένα, κατόπιν ελέγχου από τη Βάση Δεδομένων.


  5.2. Εκβιασμός και Απειλές
  Εκβιασμός και απειλές που κατευθύνονται ως προς την πραγματική ζωή (τόσο την φυσική ζωή, όσο και την διαδυκτιακή) ενός παίκτη, είναι επιλήψιμες. Απαγορεύονται αυστηρώς υπονοούμενα ότι πρόκειται να εντοπίσετε και να βλάψετε έναν άλλο παίκτη, μέλος ομάδας, αντιπρόσωπο του παιχνιδιού ή οποιοδήποτε πρόσωπο που να εμπλέκεται με οιοδήποτε τρόπο σε κάποια από τις υπηρεσίες του παιχνιδιού.
  Κυρώσεις: Τέτοιες ενέργειες θα έχουν σαν επακόλουθο το μόνιμο αποκλεισμό όλων των λογαριασμών του χρήστη από το Metin2.gr. Αναλόγως της σοβαρότητας, ενδέχεται να επέλθει αποκλεισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη και να κινηθεί νομική διαδικασία εναντίων των εμπλεκόμενων χρηστών. Η ποινή ενδέχεται να επιβληθεί και ετεροχρονισμένα, κατόπιν ελέγχου από τη Βάση Δεδομένων.


  5.3. Συνομιλία εντός του παιχνιδιού


  5.3.1. Σχολιασμός
  - Απαγορεύονται σχόλια και δηλώσεις ρατσιστικού, εθνικιστικού, πορνογραφικού, προσβλητικού, εκβιαστικού κλπ χαρακτήρα, σε όλες τις υπηρεσίες του Metin2.gr , συμπεριλαμβανομένων Προσωπικών Μυνημάτων, περιγραφές συντεχνιών, καταστημάτων κλπ.
  5.3.2. Διαφήμηση
  - Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση του προνομίου της συνομιλίας για οποιασδήποτε μορφής διαφήμισης, τόσο στη Δημόσια Συνομιλία όσο και σε Προσωπικά Μηνύματα.
  5.3.3. Δεοντολογία
  - Απαγορεύεται γενικότερα η άσεμνη γλώσσα και προσβολές, είτε απευθύνονται προς κάποιο χρήστη, είτε είναι γενικής μορφής. Εναπόκειται στην Ομάδα Διαχείρισης του Metin2 να κρίνει αν κάποια σχόλια υπερβαίνουν τα όρια και είναι προσβλητικά.


  Κυρώσεις: Αναλόγως τη σοβαρότητα της παράβασης , ο χρήστης μπορεί να λάβει προειδοποίηση και προσωρινά αφαίρεση του προνομίου της συνομιλίας ή να αποκλειστεί άμεσα. Η ποινή ενδέχεται να επιβληθεί και ετεροχρονισμένα, κατόπιν ελέγχου από τη Βάση Δεδομένων.


  5.4. Σπαμ στη Δημόσια συνομιλία
  Το σπαμάρισμα (η συνεχόμενη αποστολή του ίδιου μηνύματος, η συνεχής χρήση κεφαλαίων, η συνεχόμενη ομιλία με πληκτρολόγηση ελαχίστων λέξεων κάθε φορά κλπ) δεν επιτρέπεται.
  Κυρώσεις: Οι εντοπιζόμενοι χρήστες θα προειδοποιούνται και θα τους αφαιρείται προσωρινά το προνόμιο της συνομιλίας. Αν κάποιος χρήστης λάβει 3 προειδοποιήσεις για σπαμ, θα αποκλειστεί μερικώς ο λογαριασμός του. Αν λάβει 3 μερικούς αποκλεισμούς για σπαμ, θα αποκλειστεί μόνιμα ο λογαριασμός του. Η ποινή ενδέχεται να επιβληθεί και ετεροχρονισμένα, κατόπιν ελέγχου από τη Βάση Δεδομένων.


  5.5. Προσπάθεια εξαπάτησης


  5.5.1. Η προσποίηση ότι είστε GM, μέλος της Ομάδας Διαχείρισης ή εκπρόσωπος της GameForge4D απαγορεύεται αυστηρώς.


  5.5.2. Είναι παράνομο να ζητάτε από άλλους χρήστες να σας παραχωρήσουν ή να σας ενημερώσουν για οποιαδήποτε στοιχεία αφορούν το λογαριασμό τους ή τη διαδυκτιακή/πραγματική ταυτότητας τους.


  5.5.3. Δεν επιτρέπεται να απαιτείτε από κάποιον χρήστη να κάνει κάτι παρά τη θέληση του, είτε με τη χρήση απειλών ή με τη χρήση ψυχολογικού εκβιασμού (Παράδειγμα: Δείξε μου το όπλο σου αλλιώς θα σε αναφέρω οτι είσαι cheater, αν δε μου δώσεις 10.000 Yang θα σε χτυπάω συνέχεια κλπ)


  5.5.4. Προσπάθεια εξαπάτησης νέων χρηστών είναι ανεπίτρεπτη και παραβατική. (Παράδειγμα:Ρίξε το όπλο σου κάτω για 25 δευτερόλεπτα και θα στο κάνω +9)


  Κυρώσεις: Η επιβαλλόμενη ποινή εξαρτάται από τη σοβαρότητα της παράβασης και εναπόκειται στα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης η αξιολόγηση της σοβαρότητας. Μπορεί η επιβαλλόμενη ποινή να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κοινότητες ή/και στα υπόλοιπα παιχνίδια που παρέχει η GameForge. Αναλόγως των επιπτώσεων της παραβατικής ενέργειας, ενδέχεται να υπάρξουν και Νομικές ενέργειες.  6. Η Ομάδα Διαχείρισης του Παιχνιδιού (GM, SGM, GA, CoMa)


  6.1. Οι αποφάσεις των GM
  –Οι οδηγίες και αποφάσεις των GM πρέπει να είναι σεβαστές. Αν έχετε διαφωνίες ή αμφιβολίες για τις ενέργειες ή τις αποφάσεις ενός GM, μην απευθύνεστε σε κάποιον άλλο GM. Αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω προειδοποίηση σας. Αποτανθείτε σε κάποιον ανώτερο στην Ιεραρχία, πάντα ακολουθώντας το επόμενο επίπεδο, Αν για παράδειγμα έχετε αμφιβολίες για απόφαση ενός GM, απευθυνθείτε στον SGM (αν δεν υπάρχει, τότε πάτε στο αμέσως επόμενο επίπεδο κλπ)


  6.2. –Καταγγελίες & Παράπονα κατά εξουσιοδοτημένου προσωπικού
  Αν θέλετε να κάνετε κάποια καταγγελία ή να εκφράσετε κάποια παράπονα κατά μέλους της Ομάδας Διαχείρισης του Παιχνιδιού, πρέπει να γίνει με σαφή τρόπο, με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το λογαριασμό που έχετε δηλώσει στο παιχνίδι με παραλήπτη τον και όχι με χρήση του πίνακα συνομιλίας ή το φόρουμ. Η αναφορά πρέπει να είναι επαρκής, στοιχειοθετημένη και συγκεκριμένη εγγεγραμμένη στην γλώσσα της εκάστοτε χώρας , εκτός κι αν η/ο παίκτης καθώς και η/ο CoMa στον οποίο απευθύνεστε είναι ξενόγλωσσος, πάντα με επισυναπτόμενα τυχόν αποδεικτικά στοιχεία και πλήρη αναφορά όλων των γεγονότων που σας οδήγησαν στην αναφορά.
  Δυσφημιστικά σχόλια, προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, ασαφής αναφορές, ανούσια σχόλια, προσωπικές υποψίες, ανυπόστατα συμπεράσματα, άδικες κατηγορίες και συκοφαντίες, χρήση του προνομίου της συνομιλίας για δημιουργία αρνητικού κλίματος και διάδοσης συκοφαντιών θα οδηγήσουν στον αποκλεισμό σας.


  6.3. –Παρενόχληση GM’s
  Δεν επιτρέπεται να απαιτείται από μέλη της Ομάδας Διαχείρισης να:
  -Σας αποκαλύψουν τα προσωπικά τους στοιχεία.
  -Σας αποκαλύψουν το/τους χαρακτήρες που έχουν και παίζουν στο παιχνίδι.
  -Απαιτείτε/ζητάτε να σας δώσουν αντικείμενα ή χρήματα(Yang).
  -Φυλάξουν για λογαριασμό σας αντικείμενα.
  -Σας ανεβάσουν επίπεδο/βοηθήσουν σε exp.
  -Σας αναγεννήσουν τέρατα.
  -Ζητάτε να κάνουν ανταλλαγή μαζί σας.
  -Τους ζητάτε να μπούν σε Συντεχνία ή Ομάδα.
  -Προσπαθείτε να τους βάλετε σε λίστα φίλων.
  -Σας ενημερώσουν για αποστολές, σε ποιό σημείο βρίσκονται κάποια τέρατα κλπ. Για αυτές τις ερωτήσεις να επισκέφτεστε το φόρουμ. (Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που υπάρχει κάποιο Event)
  Συνεχιζόμενες άσκοπες παρενοχλήσεις, ενοχλητική συμπεριφορά, απρεπής συμπεριφορά κλπ προς κάποιο GM μπορεί να οδηγήσουν στη προειδοποίηση/αποκλεισμό σας.  7. Προειδοποιήσεις
  -Οι επιβαλλόμενες προειδοποιήσεις θα αποστέλλονται στους παραβάτες μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στο λογαριασμό τους εντός παιχνιδιού. Είναι υποχρέωση σας να τηρείται τα στοιχεία του λογαριασμού σας ενήμερα καθώς και να ελέγχετε τακτικά την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας.
  Σημείωση: Δικαιολογία μη ανάγνωσης ή μη λήψης του μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δε θα γίνει αποδεκτή.

 • Ισχύει
  7. Προειδοποιήσεις:
  - Οι επιβαλλόμενες προειδοποιήσεις θα αποστέλλονται στους παραβάτες με προσωπικό μήνυμα εντός του παιχνιδιού.

 • + Κανόνας 5.6


  Τα καταστήματα στις κεντρικές πλατείες απαγορεύεται να βρίσκονται εκτός της ασφαλούς περιοχής (τον κύκλο που υπάρχει σε κάθε πλατεία).

 • Αγαπητή κοινότητα,  Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί τελευταία οτι παίκτες μεγάλου επιπέδου πηγαίνουν σε χάρτες όπου κάνουν leveling μικροί/νέοι παίκτες και παρεμποδίζουν το παιχνίδι τους, ειδικά όταν έχουμε παράλληλα κάποιο drop event. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η παρενόχληση παικτών δεν είναι αποδεκτή και ενδέχεται να έχει κυρώσεις.

  Παρακαλούμε για την κατανόηση σας, ώστε να μπορούν όλοι οι παίκτες να απολαμβάνουν το παιχνίδι χωρίς προβλήματα.  Η ομάδα Μetin2