Δήλωση σχετικά με το Cheat Blocker

• Αγαπητή κοινότητα,

λάβαμε πολλά μηνύματα από εσάς για το καινούριο κύμα απαγόρευσης Cheat Blocker. Προφανώς υπάρχει ανάγκη για κάποιες εξηγήσεις. Αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν διάφορες φήμες και λάθος πληροφορίες σε πολλά κανάλια.

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία, για να ξεκαθαρίσουμε κάποιες αμφιβολίες, να εξηγήσουμε σε αποκλεισμένους παίκτες την αιτία του αποκλεισμού τους και να διαβεβαιώσουμε τους παίκτες που τηρούν τους κανόνες, πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Γι' αυτόν τον σκοπό προωθήσαμε τις ερωτήσεις κι ανησυχίες σας στον Product Director μας. Αυτές είναι οι απαντήσεις του:

Πώς γίνεται να έχει αποκλειστεί ο λογαριασμός Επιπέδου 1 μου για botting;

Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς ήταν συνδεδεμένοι με άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν bots.

Ο λογαριασμός shop μου αποκλείστηκε. Δεν έκανα τίποτα, εκτός από εμπόριο με άλλους παίκτες. Γιατί αποκλείστηκα για botting;

Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς ήταν συνδεδεμένοι με άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν bots.

Έχω διάφορους λογαριασμούς, αλλά αποκλείστηκε μόνο ένας. Γιατί μπορώ ακόμη να χρησιμοποιήσω τους άλλους λογαριασμούς μου, παρόλο που μου είπαν ότι χρησιμοποίησα cheat;

Αναλύουμε κάθε περίπτωση/λογαριασμό μεμονωμένα και λαμβάνουμε υπ' όψη διάφορους παράγοντες, όπως π.χ. παλιές παραβάσεις. Ο στόχος μας δεν είναι να αποκλείουμε παίκτες με πάγιο τρόπο, αλλά να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα, για να μειώσουμε το cheating για το καλό της κοινότητας.

Δεν έχω παίξει εδώ και δυο μήνες, αλλά αποκλείστηκα. Πώς γίνεται αυτό;

Οι παραβάσεις δεν γίνονται απαραίτητα τη στιγμή που αποκλείεται ο λογαριασμός. Το Cheat Blocker συλλέγει διαρκώς στοιχεία, τα οποία αναλύονται σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία. Είτε αποκλείστηκες για παραβάσεις που έγιναν πρόσφατα, είτε λόγω της σύνδεσης του λογαριασμού με έναν άλλο λογαριασμό, που χρησιμοποιούσε bot.

Είπατε πως η ακρίβεια του Cheat Blocker είναι 99,9%. Δεν έκανα καμία παράβαση. Αυτό μάλλον σημαίνει πως ανήκω στο υπόλοιπο 0,1%. Γιατί δεν ελέγχετε την περίπτωσή μου, ώστε να ενεργοποιήσετε πάλι τον λογαριασμό μου;

Η ακρίβεια του Cheat Blocker είναι πράγματι 99,9%. Το εργαλείο μας δίνει όμως μόνο ακατέργαστα δεδομένα. Για να αποκλείσουμε σφάλματα, ελέγχουμε ξανά όλες τις αναφορές. Τα δεδομένα όμως είναι σωστά.

Αν το Cheat Blocker λειτουργεί κανονικά, γιατί υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά bot στο πρώτο και δεύτερο χωριό και γιατί αποκλείστηκα, εφόσον δεν έκανα τίποτα;

Το Cheat Blocker δεν αποκλείει λογαριασμούς αυτόματα αυτήν τη στιγμή. Απλά ταυτοποιεί παίκτες με cheat και δημιουργεί αναφορές. Έπειτα ελέγχουμε αυτά τα δεδομένα, για να αποκλείσουμε τον λανθασμένο αποκλεισμό λογαριασμών. Στην πραγματικότητα ο αριθμός των παικτών που χρησιμοποιούν cheat είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των αποκλεισμένων λογαριασμών. Δεν απαγορεύονται όμως όλοι οι αναφερόμενοι λογαριασμοί μαζί, επειδή πρώτα βεβαιωνόμαστε πως ένας αποκλεισμός είναι δικαιολογημένος.

Λαμβάνουμε επίσης υπ' όψη, πως οι επαγγελματίες botter χρησιμοποιούν πάνω από έναν λογαριασμό. Για να πιάσουμε όσο περισσότερους botter γίνεται, απαιτούνται διάφορα κύματα αποκλεισμών. Παρόλα αυτά, χαιρόμαστε να λαμβάνουμε μηνύματα της κοινότητας ως συμπληρωματικά στοιχεία για το αυτόματο σύστημά μας.

Στο παρελθόν αναιρέθηκε ο αποκλεισμός κάποιων παικτών, που το Cheat Blocker μπορεί να ταυτοποίησε λανθασμένα ως cheater. Γιατί να εμπιστευτώ το σύστημα τώρα;

Αυτές οι περιπτώσεις παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του πρώτου κύματος αποκλεισμών το περασμένο έτος και οφείλονταν σε ένα σφάλμα του Cheat Blocker. Θέλουμε λοιπόν να ζητήσουμε και πάλι συγνώμη από τους αντίστοιχους παίκτες. Ποτέ όμως δεν κρύψαμε αυτό το σφάλμα και αναιρέσαμε άμεσα τους εσφαλμένους αποκλεισμούς. Στους ακόλουθους δυο μήνες συγκεντρωθήκαμε στην επιδιόρθωση του προβλήματος. Κάναμε αρκετά τεστ με διάφορες εκδόσεις του εργαλείου και το βελτιστοποιήσαμε κι άλλο. Αυτήν τη στιγμή το εργαλείο λειτουργεί όπως πρέπει. Για να είμαστε σίγουροι, ελέγχουμε επίσης όλα τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί πριν αποκλείσουμε τον λογαριασμό/παίκτη.

Μοιράζομαι τον λογαριασμό μου με έναν φίλο. Γιατί αποκλείστηκα εγώ κι ο φίλος μου έχει ακόμα όλους τους λογαριασμούς του; Αν έκανε κάποιος cheat, ήταν εκείνος!

Σου επισημαίνουμε πως η μοιρασιά λογαριασμών δεν επιτρέπεται. Υπάρχουν διάφορες αιτίες γι' αυτό κι αποσκοπούν ανάμεσα σε άλλα και στην ασφάλειά σου. Μην δίνεις σε άλλους τα στοιχεία πρόσβασής σου. Ως κάτοχος του λογαριασμού είσαι υπεύθυνος για το τι συμβαίνει με τον λογαριασμό. Αν μοιράζεσαι τον λογαριασμό σου με έναν φίλο κι εκείνος χρησιμοποιεί cheat, ο λογαριασμός σου θα αποκλειστεί. Μη δίνοντας τα στοιχεία σύνδεσής σου σε άλλους, προστατεύεσαι και από κλοπή.

Ας υποθέσουμε πως έχω μοιραστεί τον λογαριασμό μου με έναν παίκτη, ο οποίος δεν χρησιμοποιούσε cheat στο παρελθόν. Αν αυτός αποκλειστεί αργότερα, θα αποκλειστώ κι εγώ;

Αν οι λογαριασμοί σας έχουν δημιουργηθεί σε διαφορετικούς λογαριασμούς Gameforge, δεν θα αποκλειστείς. Η μοιρασιά λογαριασμών είναι όμως απαγορευμένη με βάση τους Γενικούς Όρους Χρήσης και τους κανονισμούς συμπεριφοράς.

Παίζω πολλά χρόνια, δεν έχω αποκλειστεί ποτέ και δεν έχω επίγνωση κάποιας παράβασης. Εξηγήστε μου, για ποιο λόγο αποκλείστηκε ο λογαριασμός μου και πώς μπορώ να προστατευτώ μελλοντικά.

Προσπαθούμε να μην αποκλείουμε λογαριασμούς άσκοπα, ειδικά λογαριασμούς παικτών, οι οποίοι είναι μέλη της κοινότητας για πολλά χρόνια. Πρέπει όμως να επιμένουμε στην τήρηση των Οδηγιών κοινότητας και ΓΟΣ, για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του παιχνιδιού και να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους παίκτες που ούτε χρησιμοποιούν cheat, ούτε προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κενά.

Όποιος τηρεί τους κανόνες, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα:

1. Διάβασε προσεκτικά τις Οδηγίες κοινότητας και τους ΓΟΣ και τήρησέ τους.
    2. Μην δίνεις σε άλλους τα στοιχεία πρόσβασής σου.
    3. Μην χρησιμοποιείς λογισμικό τρίτων, το οποίο αλλάζει το client ή παρενοχλεί την επικοινωνία των σέρβερ.

Γιατί δεν μου εξηγείτε για ποιον λόγο αποκλείστηκε ο λογαριασμός μου; Θέλω να δω αποδεικτικά στοιχεία της παράβασής μου.

Από την πλευρά των developer έχουμε την εντολή, να κοινοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα από τα συλλεγμένα δεδομένα, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια του εργαλείου. Στα αρχεία μας υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία όλων των παραβάσεων, όμως δεν θα κοινοποιήσουμε λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να εμποδίσουμε τους developer των bot να βρουν κενά και να μας ξεφεύγουν στο μέλλον.

Δεν χρησιμοποιώ απαγορευμένο λογισμικό τρίτων, γι' αυτό δεν μπορεί να έχω χρησιμοποιήσει cheat. Αποκλείετε και παίκτες που χρησιμοποιούν ποντίκια και πληκτρολόγια με macro;

Όχι, δεν αποκλείουμε λογαριασμούς για την χρήση τέτοιων εργαλείων. Ίσως ο λογαριασμός σου να ήταν συνδεδεμένος με κάποιον άλλο λογαριασμό, που χρησιμοποιούσε bot.

Χρησιμοποιώ ένα VPN κι αποκλείστηκα. Η χρήση VPN είναι απαγορευμένη;

Κατά τη διάρκεια του κύματος αποκλεισμών μέσω Cheat Blocker δεν αποκλείστηκαν παίκτες για τη χρήση VPN. Ίσως ο λογαριασμός σου να ήταν συνδεδεμένος με κάποιον άλλο λογαριασμό, που χρησιμοποιούσε bot.

Δεν συνδέθηκα από τον δικό μου υπολογιστή (αλλά π.χ. από ένα Internet café). Εκτός αυτού δεν χρησιμοποίησα cheat. Είναι δικό μου σφάλμα αν υπήρχε ένα απαγορευμένο εργαλείο σε αυτόν τον υπολογιστή κι εγώ δεν το ήξερα;

Για τη δική σου προστασία πρέπει να ελέγχεις πάντα αν έχει εγκατασταθεί λογισμικό όπως το Keylogger σε ξένους υπολογιστές, πριν συνδεθείς. Αν έχει εγκατασταθεί ένα τέτοιο λογισμικό, αλλά δεν είναι ενεργό, δεν χρειάζεται να φοβάσαι ότι μπορεί να αποκλειστείς για botting.

Το κλείσιμο του Metin2 ή του αρχείου cb.exe μέσω task manager μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα θετικά αποτελέσματα;

Όχι, αυτό δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα.

Η χρήση της Δέσμης Κασμίρ μπορεί να δημιουργήσει εσφαλμένα θετικά αποτελέσματα, επειδή το Cheat Blocker το ταυτοποιεί λανθασμένα ως hack του Myshop;

Όχι, αυτό δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα.

Ως τώρα οι Community Manager έδιναν μια δεύτερη ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν ιστορικό παραβάσεων. Πριν από την πρόσφατη απαγόρευση Cheat Blocker δεν έκανα καμία παράβαση. Γιατί δεν ακυρώνεται ο αποκλεισμός μου;

Όπως προαναφέραμε, αποκλείστηκαν εσφαλμένα κάποιοι λογαριασμοί στα πλαίσια του πρώτου κύματος αποκλεισμών πέρσι. Αυτοί οι λογαριασμοί βέβαια ενεργοποιήθηκαν ξανά από τους Community Manager. Στο μεταξύ βελτιώθηκε το Cheat Blocker και τώρα λειτουργεί άψογα.

Όποιος παραβαίνει τους κανόνες κατά λάθος, αποκτά βέβαια μια δεύτερη ευκαιρία. Η χρήση εξωτερικού λογισμικού όμως σπάνια γίνεται τυχαία. Αν λοιπόν μπορούμε να αποδείξουμε σε κάποιον χωρίς αμφιβολία ότι έκανε κάτι εκούσια, πρέπει να διατηρήσουμε αναγκαστικά τον αποκλεισμό με βάση τους κανόνες και τους ΓΟΣ μας.