Καλησπέρα
, κοίταγα τα παλαιότερα events και το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα event που είχε πραγματοποιηθεί πριν περίπου 5-6 χρόνια , την λεγόμενη εκδήλωση sushi , όπου ψάρευες, και με τα απαραίτητα ψάρια που έπιανες ( σολωμό, γατόψαρο, κυπρίνο, χρυσόψαρο) πήγαινες στον octavio και σου τα έκανε σε αντίστοιχα σε sushi , όπως τα ήδη υπάρχοντα με τη μόνη διαφορά ότι τα sushi που έφτιαχνες από το event σου έδιναν καλύτερα στατιστικά. Πιστεύω θα ήταν μια ευχάριστη προσθήκη event εσείς τι λέτε ; ![]()
![]()
Posts by JackOfHearts
-
-
-
1.ΠΕΔΙΑΔΑ
2.ΜΠΑΛΑΘΟΡ
3.ΒΙΟΛΟΓΙΑ
4.ΑΡΑΧΝΟΣΠΗΛΙΑ
5.ΨΥΧΟΦΑΡΑΓΓΙ
6.ΦΙΔΟΚΟΥΚΟΥΛΑ
7.ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
8.ΔΡΟΣΙΑ
9.ΝΤΟΛΝΑΡ
10.ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ
11.ΔΡΑΚΟΣ
12.ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
13.ΑΥΤΟΜΑΤΟ
14.ΠΕΡΙΟΧΗΣ
15.ΓΙΑΝΚ
-
1.ΟΙΝΟΜΕΛΟ
2.ΠΑΛΙ
3.ΑΡΧΟΝΤΑΣ
4.ΦΥΛΑΧΤΟ
5.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
6.ΚΟΡΔΕΛΑ
7.ΜΕΤΑΛΛΙΟ
8.ΘΗΣΑΥΡΟΣ
9.ΚΛΕΙΔΙ
10.ΑΛΛΟΚΟΣΜΟΣ
11.ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
12.ΔΟΥΒΛΟΝΙΑ
13.ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ
14.ΚΑΤΑΡΑ
15.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
-
Καλησπέρα σας , θα ήθελα να αναφέρω κάποιες ιδέες/προσθήκες από άποψη drop στο game και από πλευρά των consumables. Αρχικά θα ήθελα να προτείνω ενα rework για το drop του boss azrael δηλαδή μόλις το σκοτώσεις να ρίχνει κουτιά τύπου 8-10 όπως τα περισσότερα bosses και επίσης το περιεχόμενο των κουτιών να αλλάξει προς το καλύτερο διότι το συγκεκριμένο boss το σκοτώνεις μόνο αμα εχεις αποστολή ή αμα θες να δεις πως είναι το run αλλιώς δεν αξίζει ,μόνο τον χρόνο σου θα χάσεις, πχ να προστεθεί πάσο, teleport ring, φλόγα δράκου, αυγό azrael κλπ ,οπως πχ. στα κουτιά ραζαδόρ μέλεϊ κλπ. Επίσης θα πρότεινα και την αλλαγή του drop της βαρώνης αράχνης με παρόμοιο τρόπο τύπου 8-10 κουτιά και προσθήκη πάσο, teleport ring, φλόγα δράκου, αυγό αράχνης κλπ. Ακόμα μια ιδέα θα ήταν και η προσθήκη αυγό μπλέ δράκου στο άνοιγμα των κουτιών beran-setaou. Έτσι για να έχουν τα bossάκια το αυγουλάκι τους στο κουτάκι τους
. Τέλος , πιστεύω και η προσθήκη 2 ακόμα ψαριών θα ηταν ευχάριστη , έχουμε ψάρια που δίνουν dex και str - τσιρώνι και χέλι , αρα ψάρι που να δίνει vit και ψαρι που να δίνει int θα ηταν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη πιστεύω. Αυτάά τα ολίγα. Θα χαρώ να διαβάσω και συμπληρωματικά σχόλια πανώ σε αυτά αν συμφωνείτε κλπ.
-
Καλησπέρα , γράφω αυτό το ποστ σχετικά με τα προβλήματα και τα bugs που υπάρχουν και μου έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα διότι νομίζω όσο πάνε και χειροτερεύουν τα πράγματα ή συμβαίνουν μόνο σε εμένα...
Το πιο σύνηθες εκνευριστικό πρόβλημα είναι μετά αφότου έχει τελειώσει το loading screen και σου βγάζει τον χαρακτήρα σου παγώνει εκεί η εικόνα και δεν σε αφήνει να κάνεις καμία κίνηση και τις περισσότερες φορές ενώ γίνεται αυτό δεν φαίνεται και ο χαρακτήρας σου... Παλαιότερα αυτό δεν συνέβαινε σχεδών ποτέ και αν συνέβαινε ήταν 6/100 ... τώρα έχει καταντήσει 45/100 ...Κάθε φορά οταν είναι να πάω κάπου το σκέφτομαι ... << Λέω να πάω πχ στο παζάρι ή θα κολλήσει το παράθυρο και θα πρέπει να ανοιγωκλείσω πάλι...Μια φορά αυτό είχε γίνει τρεις φορές απανωτές...Μετά λες άστο δεν είναι για σήμερα δεν θελεί να συνεργαστεί. Ειδικά αμα σου συμβεί σε boss run που έχει και χρόνο επανασύνδεσης περιορισμένο ... μια φορά στο Razador run (και αυτό είναι το πιο basic run που να γίνει σε άλλα πιο κρίσιμα και σήμαντικα...) έγινε μια φορά καθώς κάνεις την κύρια είσοδο στο dungeon και μια καθώς σε κάνει loading και σε βάζει στο boss room , έτσι για να έχουμε και λίγο αγωνία θα προλάβω να μπω , θα με αφήσει , τσαμπα τα πάσα και ο χρόνος που έχασα? έπαιξα παιχνίδι με λίγα bugs ή bugs με λιγο παιχνίδι...
... Καλά πέρα απο το γνωστό σε όλους μας << Το άνοιγμα του client δεν είναι δυνατό .Παρακαλούμε ξεκίνα ξανα το launcher και συνδέσου >>...Τώρα βγήκαν κιάλλα ?
...Το οτι κάποιες φορές το παιχνίδι είναι αργό και εμφανίζεται αυτό το delay εντάξει να μην το σχολιάσω διότι μπορεί να φταίνε και ορισμένοι μηχανισμοί που έχει το παιχνίδι πχ όταν μαζεύονται πολλά τέρατα και εκείνη την άγια ώρα τύχει και θες να μετακινήσεις κατι στο inventory έχει μια καθυστέριση ΟΚ συνηθίζεται δεν είναι κάτι τραγικό ... Από την άλλη στην ίδια φάση όταν πάλι έχει πόλλα τέρατα και δημιουργηθεί το ingame lag πρέπει ντε και καλά να έχεις φουλ άμυνες για τα ταδε τέρατα άλλιως σε συνδιασμό με το lag σε ρίχνουν...
.Αυτά είχα να αναφέρω μέχρι στιγμής , λογικά θα μου διέφυγαν κάποια
, πάντα καλοπροαίρετο το ποστ
προς διόρθωση των συγκεκριμένων στο βαθμό όπου αυτο ειναι δυνατό , αν γίνεται να μεταφερθούν στους αρμόδιους να γνωρίζουν τι πρόβλημα υπάρχει και να δουλεύουν προς την διόρθωση τους
. Παρακαλώ γράψτε από κάτω όσοι θέλετε αν σας έχουν σύμβει παρόμοια ή τα ίδια με αυτά που περιγράφω να ξέρω συμβαίνουν μόνο σε μένα
. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
+1. Πρέπει να έχει buggarei έφυγε off ένα παράθυρο τα υπόλοιπα έπαιζαν και με πέταξε και από το Gameforge client , μετά πάλι login αλλά ἐβγαζε άκυρα στοιχεία σύνδεσης.
-
Ακόμα ένα είναι και το "Πάπυρ.Metin Λύτρωσης" που κάνει spawn ενα metin αλλα μονο στον χαρτη της Λυτρωσης απο το εβεντ αλλοκοσμος , και το οποιο ιτεμ δεν γινεται ουτε να πωληθει ουτε ανταλλαγη ουτε μπαινει αποθηκη και απλα πιανει χωρο
-
Display More
Καλημέρα και από μένα!!!
Αφού έχει πάρει τόσο έκταση το θέμα με τις εκπτώσεις.... άντε να δώσω και λίγο τα φώτα μου σε αυτές!!!
Αρχικά να αναφέρω ότι πολύ σωστά η έκπτωση του 20% στα 33ΔΝ βγάζει τελικό αποτέλεσμα 28ΔΝ.
Για την ακρίβεια βγάζει 27,5 αλλά επειδή η στρογγυλοποίηση πάει προς τα πάνω γίνεται 28ΔΝ.
Τώρα γιατί γίνεται αυτό;;;; Πολύ απλά γιατί η σωστή πράξη είναι 33 /1,2=27,5, Άρα και 28ΔΝ.
Για να σας εξηγήσω, όταν έχουμε ένα τελικό ποσό και θέλουμε από αυτό να αφαιρέσουμε μια έκπτωση, πχ 20%, τότε το πραγματικό ποσό που αφαιρείτε είναι λίγο λιγότερο από αυτό που φαίνεται στο μάτι.
Πχ, πολύ εύκολα θα πει κανείς ότι το 20% του 33 είναι 6,6. ΟΧΙ, ΛΑΘΟΣ.
Αυτό που χονδρικά κάνουν οι περισσότεροι λόγο ότι δεν έχουν γνώσεις απλής λογιστικής, γίνεται μόνο όταν πάμε να προσθέσουμε "μια έκπτωση" ή έναν φόρο.
Δείτε παρακάτω το παράδειγμα με το 100 και το ΦΠΑ 24 για να καταλάβετε.
Όταν έχουμε 100 και θέλουμε να προσθέσουμε το ΦΠΑ 24%, τότε το ποσό γίνεται 124, όπου είναι και το τελικό ποσό.
Όταν όμως έχουμε το 100 ως τελικό ποσό και θέλουμε να αφαιρέσουμε το 24%, το τελικό ποσό ΔΕΝ είναι 100-24=76. Το ποσό είναι 80,6 περίπου. Όπα;;;; Άρα το ΦΠΑ είναι 20% αντί για 24%;;;; Όχι. Απλά έτσι είναι η λογιστική.
Αν πάμε στο 80,6 να προσθέσουμε το 24%, "80,6*1,24=99,94". Το ποσό δεν βγαίνει ακριβώς γιατί δεν έχω βάλει περισσότερα δεκαδικά ψηφία.
Αυτό που θέλω να πω δλδ είναι ότι όταν πάμε να προσθέσουμε σε μια ΑΡΧΙΚΗ τιμή ένα ποσοστό, πολύ σωστά το σκέφτεστε και κάνετε την πράξη που κάνετε.
Όταν όμως θέλουμε να αφαιρέσουμε από μια ΤΕΛΙΚΗ τιμή, που περιλαμβάνει πχ την έκπτωση, ένα ποσοστό όπως αυτό του 20%, τότε η σωστή πράξη είναι 33/1,2=27,5. ( Όπου 1 είναι ο αριθμός μας δλδ το 33 ).
Είναι απλοί κανόνες λογιστικής που λογικό είναι να μπερδεύουν πολλούς γιατί δεν φαίνονται λογικοί, αλλά είναι.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην σας κούρασα!!!!
Συγγνωμη για το διπλοποσταρσμα... αδερφε στην προκειμενη περιπτωση με την τομπολα παμε απο μια αρχικη τιμη 33 σε κατι λιγοτερο...Δεν ψαχνουμε απο μια τελικη τιμη με 20% εκπτωση να βρουμε ποσο ηταν η αρχικη τιμη του... Αμα ηταν αυτο το ζητουμενο τοτε εχεις απολυτο δικαιο...Διορθωστε με αμα λεω λαθος

-
Καλησπέρα και απο μένα, σχετικά με το 20%= 1,20 αυτο νομίζω όλοι ξέρουμε δεν ισχύει από μόνο του , αύτο που ισχύει θα έλεγε κανείς οτι 20%= 0,20. Πχ. το 33 x 0,20 (ή αλλιώς το 20% του 33)=6,6. ΆΡΑ 33-6,6= 26,4 που πιστεύω είναι και ορθό αμα η αρχική τιμή είναι 33... Τώρα ΆΜΑ όπως είπε και ο GM Ironas ο υπολογισμός είναι αντίστορφος δηλαδή παίρνεις μια αρχική τιμή πχ το 28 και του προσθέτεις το 20% ---> δηλαδή 28 x 0,20 ( το 20% του 28)= 5,6 και πας και κάνεις 28+5,6=33,6η πράξη για συντομία γράφεται 28 x 1,20= 33,6 ( αυτο νομίζω ήθελε να πει ο φίλος πάνω με τα ΦΠΑ...) . ΔΕΝ ξέρω γιατί ο υπολογισμός να είναι αντίστροφος μιας και δεν βγάζει νόημα ίσως να είναι ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ... που δεν στέκει κατ εμέ... Αλλά και πάλι.. η έκπτωση είναι αφαίρεση από την αρχική τιμή ένα μέρος της πχ εδω το 20% ...Τώρα αμα πάρεις μια άλλη τιμή που είναι και μικρότερη απο την αρχική ( 28 και 33 αντίστοιχα) και τους πείσεις όλους οτι είναι ένα και το αύτο υπολογίζοντας το αντίστροφα.... τότε έχεις
profit.. ή μήπως όχι εν τέλει
Αναρωτιέμαι πχ τωρα στο σεντουκι κλάσεων που κανει 999 - 20% = 800(ετσί πρέπει) , αμα εφαρμοσουμε παντού αυτό το αντίστροφο πράμα τοτε η τιμή του σεντουκιού δεν θα έπρεπε να ηταν 960 αρχικα ?? με την μαθηματική πραξη 800 x 1,20= 960 ή 800 x 20% =160 --> 800+160=960
Ασχετος που ingame η εκπτωση βγαινει 790 τελικη,μας χαριζουν 10
Ξέρω η αντιστοιχία δν/δμ εχει διαφορά στην ποσότητα σε αυτά τα παραδείγματα αλλά τα μαθηματικά κυρίες και κύριοι είναι παντού ίδια ( τουλάχιστον σε αυτό το σύμπαν...
) Φιλικά πάντα είπα να αναφέρω τις οπτικές που λαμβάνω ... κατ'εμέ συμφωνώ του οτι 33-20%=26,4 !! Ας μας πει και καποιος απο την εταιρεία γιατί οι δύο αυτές εκπτώσεις γίνονται με διαφορετικούς τρόπους!!