Posts by Shiroe

    Καλησπέρα. Με το τελευταίο update άλλαξαν οι ανταμοιβές στις καθημερινές αποστολές και έγινε πολύ δύσκολη πια η απόκτηση cor. Ενδεικτικά να πω ότι με 15 παίχτες που κάνουν τουλάχιστον 3 απο τις 5 αποστολές την ημέρα φτάνω να παίρνω 1 cor και σπανίως 2. Στις περισσότερες δίνει 5.000 yang ή ένα ψήγμα εμπειρίας. (τη στιγμή μάλιστα που πρέπει να πληρώσω 200.000 πλέον, για να φτιάξω ένα μετάλλευμα και να παίρνω αμοιβή 5.000 ^^ )

    Επίσης μετά απο εκείνο το update όλο και περισσότερο μειώνεται η πιθανότητα να φτιάξω δρακόλιθους, γιατί έχει μειωθεί αισθητά το drop θραυσμάτων και έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό αποτυχίας στον εξευγενισμό δρακόλιθου στον αλχημιστή.

    Υποθέτω λοιπόν ότι όσοι έφτιαξαν δρακόλιθους είναι τυχεροί. Οι υπόλοιποι θα τους κοιτάμε στα μαγαζάκια. Αυτό από μόνο του είναι άδικο επειδή όσοι δεν πρόλαβαν, δεν πρόκειται να φτιάξουν πλέον, παρά μόνο αν βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

    Να σου πω την αλήθεια, παρόμοια πράγματα έχω παρατηρήσει κι εγώ τον τελευταίο καιρό. Απλώς νόμιζα ότι ήταν η συνηθισμένη γκαντεμιά μου και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία.


    Και στα cor έχω δει αισθητή διαφορά στις ανταμοιβές των καθημερινών αποστολών. Πολλές φορές καταλήγω να παίρνω μόνο yang ή ελάχιστη εμπειρία, ενώ παλαιότερα τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα.


    Όσο για τον εξευγενισμό των δρακόλιθων, κι εκεί έχω την εντύπωση ότι τα ποσοστά επιτυχίας έχουν γίνει πιο σκληρά. Βέβαια χωρίς επίσημα στοιχεία δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που το παρατηρεί...?(

    Το θέμα της συγχώνευσης server έχει προταθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και πολλοί παίκτες το έχουν υποστηρίξει. Παρ' όλα αυτά, αρκετά άτομα έχουν αναφέρει στο φόρουμ ότι, λόγω τεχνικών περιορισμών και της υπάρχουσας υποδομής, μια τέτοια συγχώνευση δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή.


    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν άλλες βελτιώσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των καναλιών, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για farm, εξέλιξη και γενικά για παιχνίδι. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε να μειωθεί η πίεση σε ορισμένες περιοχές χωρίς να απαιτείται πλήρης συγχώνευση server.


    Σίγουρα δεν θα λύσει από μόνο του το πρόβλημα της αγοράς, αλλά θα ήταν τουλάχιστον μια θετική αλλαγή για τους παίκτες.

    Έχω αντιμετωπίσει κι εγώ αυτό το σφάλμα, και επιπλέον το φόρουμ φορτώνει πολύ πιο αργά για μένα.


    Μήπως θα μπορούσε να επανέλθει η παλιά έκδοση;

    Υποστηρίζω πλήρως αυτή την πρόταση.


    Το άνοιγμα χιλιάδων αντικειμένων με ένα-ένα κλικ είναι χρονοβόρο και κουραστικό. Μια λειτουργία μαζικού ανοίγματος θα έκανε τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και πρακτική.

    Συμφωνώ, είναι μια καλή πρόταση. Αυτή τη στιγμή ο χρόνος αναμονής για να μπούμε ξανά στο φυλάκιο του Nemere είναι αρκετά μεγάλος. Θα μπορούσε να γίνει όπως στο run του Razador, δηλαδή να είναι 30 λεπτά αντί για 4 ώρες.


    Αυτό θα έκανε το gameplay πιο άνετο και θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες στους παίκτες να κάνουν το run. Βέβαια, κάτι τέτοιο πιθανόν να ρίξει την τιμή του σεντουκιού που ρίχνει ο Nemere στην αγορά, λόγω μεγαλύτερης προσφοράς, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν μια δίκαιη αλλαγή.

    Υποστηρίζω πλήρως αυτή την πρόταση.

    Το κόστος συντήρησης των εκτάσεων συντεχνιών μέσα στις πόλεις είναι σήμερα δυσανάλογα υψηλό, με αποτέλεσμα μόνο ελάχιστες συντεχνίες να μπορούν να τις διατηρήσουν μακροπρόθεσμα. Ως συνέπεια, οι παίκτες έχουν όλο και λιγότερες δυνατότητες για εξευγενισμό και αναβάθμιση αντικειμένων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη συνολική εμπειρία παιχνιδιού.


    Το επιχείρημα ότι το κόστος συντήρησης στοχεύει στη μείωση της ποσότητας yang στον server δεν είναι πλέον ρεαλιστικό, καθώς στην οικονομία κυκλοφορούν ήδη χιλιάδες won. Στο Yohara η αυστηρότερη ρύθμιση είναι κατανοητή λόγω της δημιουργίας γαντιών, όμως στις πόλεις το υπάρχον σύστημα δυσκολεύει περισσότερο τους παίκτες απ’ ό,τι ωφελεί την οικονομία.


    Η μείωση ή η πλήρης κατάργηση του κόστους συντήρησης των εκτάσεων συντεχνιών θα έκανε το σύστημα πιο δίκαιο και θα επέτρεπε σε περισσότερες συντεχνίες να αξιοποιήσουν αυτές τις περιοχές.

    Υποστηρίζω πλήρως αυτή την πρόταση.

    Πράγματι, σε μικρά ποσά η παρακράτηση του 3% δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή, όμως σε μεγαλύτερες μετατροπές προκαλεί δυσανάλογα μεγάλη απώλεια, επιβαρύνοντας άδικα τους παίκτες. Αυτό επηρεάζει αρνητικά το εμπόριο μεγάλης κλίμακας και περιορίζει την οικονομική εξέλιξη μέσα στο παιχνίδι.


    Η κατάργηση ή η μείωση του φόρου 3% θα βελτίωνε σημαντικά την ισορροπία της οικονομίας, θα ενθάρρυνε την εμπορική δραστηριότητα και θα δημιουργούσε ένα πιο δίκαιο σύστημα για όλους τους παίκτες.

    Αυτό που ζητάς υπάρχει ήδη.


    Ειναι το αντικείμενο "μεταφορά μπόνους φορεσίας". Στην ουσία μεταφέρεις τα μπόνους απο μια φορεσιά σε μια άλλη νέα

    Σας ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, αλλά δεν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου, όπως το περιγράφετε. Για μια στολή θα ήθελα να πληρώσω μόνο μία φορά και θα ήθελα να την κρατήσω αν μου αρέσει. Μαζί με τα μπόνους.

    Εγώ το ερμηνεύω έτσι, ότι η Shiroe εννοούσε πως θα ήθελε να κρατήσει τις στολές και όχι απαραίτητα να μεταφέρει τα μπόνους σε μια άλλη στολή. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αυτό που λες είναι πράγματι χρήσιμο όσον αφορά τα μπόνους, αλλά από την πλευρά των στολών δυστυχώς εξακολουθεί να μην υπάρχει λύση.:(

    Ναι. Ακριβώς αυτό είχα στο μυαλό μου, αυτό που γράφετε εδώ.

    αν σου αρέσει η προβολή τις κάνεις προβολής και τις κρατάς για πάντα

    Απλώς ήθελα να κάνω λίγη οικονομία.

    Θα ήθελα να προτείνω να υπάρχει ένα ειδικό αντικείμενο με το οποίο θα μπορεί να παρατείνεται η διάρκεια των κοστουμιών, αντί να εξαφανίζονται μαζί με τα bonus τους όταν λήγει ο χρόνος τους.


    Πολλοί παίκτες ξοδεύουν πραγματικά χρήματα για κοστούμια με καλά bonus, παρ’ όλα αυτά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χάνονται εντελώς. Αυτό είναι συχνά απογοητευτικό, ειδικά όταν πρόκειται για πιο σπάνια ή πολύτιμα κοστούμια.


    Αν υπήρχε η δυνατότητα παράτασης μέσω ενός αντικειμένου, ώστε να διατηρούνται το κοστούμι και τα bonus του, το σύστημα θα γινόταν πιο δίκαιο και φιλικό προς τον χρήστη, και οι παίκτες θα είχαν μεγαλύτερο κίνητρο να αγοράζουν κοστούμια.


    Ελπίζω να εξετάσετε αυτή την πρόταση, καθώς θα έκανε πολλούς παίκτες πιο ικανοποιημένους.

    Θα ήθελα να προτείνω να αυξηθεί το τωρινό όριο των 50 παικτών που μπορούμε να μπλοκάρουμε μέσα στο παιχνίδι.


    Ο βασικός λόγος είναι ότι στο παιχνίδι εμφανίζονται όλο και περισσότεροι bot και ενοχλητικοί παίκτες, τους οποίους πολλοί από εμάς θα θέλαμε να αποκλείσουμε από την προσωπική μας εμπειρία παιχνιδιού. Το όριο των 50 γεμίζει πολύ γρήγορα σε αυτές τις συνθήκες και μετά δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε νέους παίκτες, εκτός αν διαγράψουμε παλιούς από τη λίστα.


    Αν υπήρχε η δυνατότητα να μπλοκάρουμε πολύ περισσότερους παίκτες (π.χ. 200 ή και παραπάνω), αυτό θα βελτίωνε σημαντικά την εμπειρία παιχνιδιού: λιγότερο spam, λιγότερα bot, λιγότερη ενόχληση στο chat και στα προσωπικά μηνύματα.


    Ευχαριστώ εκ των προτέρων αν εξετάσετε αυτή την αλλαγή.

    Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, η πρότασή μου είναι να αλλάξει το χρώμα των μεταλλευμάτων που εμφανίζονται στο minimap.


    Ο λόγος είναι ο εξής: προσωπικά βρίσκω τη δραστηριότητα της εξόρυξης διασκεδαστική, ωστόσο υπάρχουν περιοχές όπου η αναζήτηση των μεταλλευμάτων γίνεται κουραστική. Για παράδειγμα, στο MAP1 ή κοντά στην είσοδο των κατακομβών υπάρχουν πολλές πράσινες ενδείξεις που αντιστοιχούν σε NPC ή σε άλλα στοιχεία του παιχνιδιού.


    Αν για παράδειγμα τα μεταλλεύματα είχαν καφέ χρώμα, αυτό δεν θα διευκόλυνε την εύρεσή τους, αφού και πάλι θα έπρεπε να γυρίσει κανείς όλο τον χάρτη, όμως θα τα έκανε πολύ πιο εύκολα να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα στοιχεία.


    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω να εξετάσετε αυτή την πρόταση.

    Η πρότασή μου αφορά τις ικανότητες του Sura Μαύρης Μαγείας. Παρότι κάποιοι θα πουν ότι το θέμα είναι ασήμαντο ή ότι «πάντα έτσι ήταν», πιστεύω πως αξίζει να επανεξεταστεί.

    Οι ικανότητες Επίθεση Φλόγας και Σκοτεινή Προστασία μπορούν να απενεργοποιηθούν, κάτι που τελικά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει. Η Επίθεση Φλόγας, για παράδειγμα, απενεργοποιείται αυτόματα μόλις ανέβεις σε άλογο ή mount, κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη λογική.

    Πρόταση 1:

    Οι ικανότητες να μην απενεργοποιούνται αυτόματα ή να λειτουργούν όπως η Επάρατη Λεπίδα: να μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται μόνο με επιλογή του παίκτη.

    Πρόταση 2:

    Αν για λόγους ισορροπίας παιχνιδιού η Επίθεση Φλόγας δεν πρέπει να προκαλεί ζημιά πάνω στο άλογο, αυτό είναι αποδεκτό — αλλά να μην απενεργοποιείται όταν ο χαρακτήρας ανεβαίνει σε αυτό.


    Σημείωση:

    Γνωρίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η απενεργοποίηση μιας ικανότητας μπορεί να φανεί χρήσιμη, όμως στη σημερινή του μορφή το σύστημα είναι περισσότερο αρνητικό παρά θετικό.