Κανόνες Φόρουμ

 • Κανόνες Φόρουμ


  Με την εγγραφή σας στο φόρουμ του Metin2.gr αποδέχεστε τους ακόλουθους Κανόνες, καθώς και τους γενικούς Όρους & Διατάξεις.


  Αυτοί οι κανόνες μπορούν να αλλαχθούν, επεξεργασθούν, και να προστεθούν άλλοι ανά πάσα στιγμή.
  Είναι δική σας ευθύνη να είστε ενημερωμένοι για αλλαγές.


  Κάποια υπο-φόρουμ έχουν τους δικούς τους κανόνες, παρακαλούμε διαβάστε τους πριν ποστάρετε εκεί.


  Κάθε προσβολή εναντίον των κανόνων του Φόρουμ (των γενικών κανόνων που παρατίθενται εδώ αλλά και των ειδικών κανόνων του κάθε υποφόρουμ) μπορεί να οδηγήσει σε προειδοποίηση. Υποκίνηση για ανατροπή/παραβίαση των Κανόνων Φόρουμ, Παιχνιδιού και των Ο&Δ (Όρων και Διατάξεων) δεν επιτρέπεται. Οι διαχειριστές των Φόρουμ έχουν το δικαίωμα να μπλοκάρουν λογαριασμούς στο φόρουμ και ίσως και μέσα στο παιχνίδι και το IRC σε ειδικές περιπτώσεις.
  Η ερμηνεία των κανόνων εναπόκειται στην ομάδα του Φόρουμ.  1. Λογαριασμοί, Προειδοποιήσεις και Αποκλεισμός


  1.1 Κάθε χρήστης δικαιούται να εγγραφεί και να χρησιμοποιεί έναν λογαριασμό. Πολλαπλές εγγραφές , αλλαγές ονομάτων (δεν επιτρέπονται) και χρήση αρκετών λογαριασμών θα οδηγήσει σε αποκλεισμό όλων των λογαριασμών.


  1.2 Μετά απο τρεις προειδοποιήσεις ένας λογαριασμός μπορεί να αποκλειστεί από 3 ημέρες έως και μόνιμα. Η αποφυγή του αποκλεισμού με τη δημιουργία δεύτερου λογαριασμού δεν επιτρέπεται. Σε αυτή την περίπτωση και οι δύο λογαριασμοί (αλλά και οι μελλοντικοί λογαριασμοί του ίδιου ατόμου) θα αποκλείονται οριστικά από το forum. Ένας λογαριασμός μπορεί να αποκλειστεί μόνιμα αν ο χρήστης δεχτεί ξανά αρκετές προειδοποιήσεις μετά το ξεμπλοκάρισμα του λογαριασμού του.Αν ένας χρήστης έχει αποκλειστεί πολλαπλά αλλά εξακολουθεί να παραβιάζει κανόνες, έχει ανάρμοστη συμπεριφορά και κοινώς δημιουργεί προβλήματα κατ' επανάληψη , τότε μπορεί να αποκλειστεί μόνιμα, ανάλογα το ‘βάρος’ των κατά καιρούς παραβιάσεών του.


  1.2.2 Απαγορεύεται ρητά η χρήση λογαριασμού άλλου χρήστη από αποκλεισμένο ή μη εκ του φόρουμ χρήστη. Σε τέτοια περίπτωση θα αποκλείεται και ο δανεικός λογαριασμός.


  1.3 Σε ακραίες περιπτώσεις η εσκεμένης πρόκλησης είναι πιθανό ένας Χρήστης να αποκλειστεί χωρίς να έχει αρκετές προειδοποιήσεις.


  1.4 Απαγορεύεται η επεξεργασία μίας απάντησης μετά την είσοδο προειδοποίησης (αυτό σημαίνει το να απομακρυνθεί ή να επεξεργασθεί η προειδοποίηση) είναι ενάντια στους κανόνες και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προειδοποίηση.


  1.5 Οποιεσδήποτε απόπειρες παράκαμψης αποκλεισμού, δεν επιτρέπονται. Αν δεχτήκατε προσωρινό αποκλεισμό και προσπαθήσετε να το παρακάμψετε με οποιοδήποτε τρόπο (αλλαγή ΙΡ, αλλαγή mail, δημιουργία νέου λογαριασμού, χρήση λογαριασμού άλλου χρήστη, κλπ), θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους ή και μόνιμους αποκλεισμούς.


  1.6 Σε εξαιρετικές περιπτώσεις πολλαπλών και σοβαρών παραβιάσεων, είναι πιθανό να αποκλειστείτε και από το παιχνίδι. Αυτές οι σπάνιες περιπτώσεις θα συζητούνται μεταξύ της Διαχείρισης Φόρουμ και της Διαχείρισης Παιχνιδιού.


  1.7 Ψευδώνυμα (Usernames)
  Δεν επιτρέπονται προσβλητικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, σεξουαλικού περιεχομένου, εθνικιστικά κλπ ψευδώνυμα( ή εικόνες). Επίσης δεν επιτρέπονται ψευδώνυμα που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν (παράδειγμα: GΟper, Support κλπ) αλλά και η χρήση ψευδωνύμων GO και εν γένει μελών της Ομάδας του Metin2, έστω και ελαφρώς τροποποιημένα (πχ. Cauchemar_)και γενικότερα οποιαδήποτε προσπάθεια κατάχρησης της ταυτότητας μέλους της Ομάδας Διαχείρισης.  2. Συμπεριφορά στο Φόρουμ


  2.1 Περιεχόμενα και υπερσύνδεσμοι με υβριστικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, σεξουαλικά, σεξιστικά, εθνικιστικά, πορνογραφικά, πολιτικά ακραία, ανήθικα,προσβλητικά και λέξεις κρυμμένες με αστεράκια ή αλλα σύμβολα καθώς και εκφράσεις/υπονοούμενα που παραπέμπουν σε ύβρεις, ακόμη και στοιχεία που μπορούν να παραβιάσουν νόμους απαγορεύονται.


  2.1.2 Δεν επιτρέπεται επίσης η συζήτηση/αναφορά keys, hacks, cracks ή άλλων πραγμάτων παράνομης φύσης καθώς και αναφορές/συζητήσεις/προτάσεις κλπ σε ιδιωτικούς servers, συμπεριλαμβανομένων σελίδων για παράνομο downloading και "warez". Η συζήτηση για τέτοια θέματα θα οδηγήσει σε απευθείας προειδοποίηση και κατά περίπτωση σε άμεσο αποκλεισμό.


  2.2 Απαντήσεις σε θέματα που δεν έχουν σχέση με την συζήτηση, καθώς και άνοιγμα θέματος σε λανθασμένο τομέα με μη αποδεκτό/εποικοδομητικό περιεχόμενο (ΣΠΑΜ/Εκτός θέματος κλπ) είναι ανεπιθύμητα και οδηγούν σε προειδοποίηση. Εξαίρεση αυτού αποτελεί ο τομέας Σπαμ.


  2.3 Δεν επιτρέπεται ο Back-seat συντονισμός. Αυτό περιέχει απαντήσεις με μόνο στόχο να καταδείξουν παραβίαση των κανόνων του φόρουμ ή μέρος αυτών . Αν θέλετε να παραπονεθείτε για σπάσιμο των κανόνων, χρησιμοποιήστε την "Αναφορά". Εναπόκειται στην ομάδα του φόρουμ να επιβάλλει τους κανόνες, όχι στους χρήστες.


  2.3.1 Επίσης δεν επιτρέπεται να ποστάρετε Screenshots ή Video υπονοώντας ότι κάποιος έκανε κάτι παράνομο αλλά ούτε και συνδέσμους που οδηγούν σε τέτοια Screenshots ή Video με σκοπό να προκαλέσουν. Καθώς και απλές δημοσιεύσεις κατηγοριών.
  2.3.1α Εξαιρούνται ποστ των μελών της ομάδας, λόγω έρευνας ή ανακοινώσεων/ειδοποιήσεων. (Πχ. Λίστες Αποκλεισμού) Για οποιαδήποτε καταγγελία απευθυνθείτε στον αρμόδιο Χειριστή Παιχνιδιού μεσω Τicket.


  2.4 Βρισιές, προσβολές ή προσβλητικά υπονοούμενα εναντίον άλλων χρηστών ή του προσωπικού και ακατάλληλη γλώσσα τιμωρούνται σε όλο το Φόρουμ.


  2.5 Η ομάδα του Φόρουμ έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει, να κλειδώνει και να μετακινεί θέματα. Αυτό θα εμφανίζεται στο σχετικό θέμα. Δημοσιεύσεις σε ολόκληρο το φόρουμ που χαλάνε την μορφή/περιεχόμενο της σελίδας θα τροποποιούνται/μεταφέρονται χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και ενδέχεται να λάβουν προειδοποίηση.


  2.6 Η έναρξη ενός θέματος που έχει ήδη κλειδωθεί δεν επιτρέπεται. Αν επιθυμείτε να απαντήσετε ζητήστε από τον Συντονιστή που το κλείδωσε να το ξανανοίξει. Αν ο Συντονιστής αρνηθεί ακολουθήστε την ιεραρχία.


  2.7 Η ανταλλαγή Λογαριασμών δεν επιτρέπεται σε όλο το Φόρουμ. Συμπεριλαμβανομένου αναφορές για ανταλλαγή λογαριασμών παιχνιδιού


  2.8 Η διαφήμιση/πρόταση/αναζήτηση και η χρήση υπερσυνδέσμου σε παιχνίδι browser η μη που δεν ανήκει στην GameForge, δεν επιτρέπεται σε όλο το Φόρουμ. Υπερσύνδεσμοι που οδηγούν σε παιχνίδια με στόχο την καταμέτρηση επισκεπτών δεν επιτρέπονται. Καθώς και οποιοσδήποτε σύνδεσμος που μπορεί να εξαπατήσει χρήστες σε οποιοδήποτε επίπεδο. Οδηγεί σε προειδοποίηση


  2.8.1 Απαγορεύονται Βίντεο, Υπερσύνδεσμοι καθώς και Θέματα τα οποία σκοπός τους είναι να παραπληροφορήσουν, τρομάξουν, εκφοβίσουν, παρασύρουν, γελοιοποιήσουν και γενικώς μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση χρήστες καθώς και τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης.
  Στην περίπτωση αυτή η/ο θεματοθέτης τιμωρείτε αναλόγως την βαρύτητα του περιεχομένου.


  2.8.2 Οι αγοραπωλησίες οποιουδήποτε είδους απαγορεύονται σε ολόκληρο το φόρουμ και οδηγούν σε προειδοποίηση, ή αποκλεισμό του λογαριασμού, ανάλογα το είδος της αγγελίας και την κρίση του αρμόδιου συντονιστή. (Ο κανόνας αφορά αγοραπωλησίες στην πραγματική ζωή με πραγματικά λεφτά/αγαθά/υπηρεσίες κλπ.) Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε αγοραπωλησία πόρων του παιχνιδιού με πραγματικά λεφτά/αγαθά/υπηρεσίες. Σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες για προσωπικό όφελος καθώς και προτροπή για χρηματοοικονομικές συναλλαγές με ιστοσελίδες που δεν ανήκουν στην εταιρία, δεν επιτρέπονται.


  2.9 Η γλώσσα του Φόρουμ είναι η Ελληνική και μόνο. Τα Αγγλικά επιτρέπονται μερικώς όταν αυτό χρήζει ανάγκης (ή παράδειγμα η χρήση λέξεων που δε μεταφράζονται), αρκεί να μην χρησιμοποιούνται με βρισιές ή/και μειωτικά σχόλια.
  Τα greeklish δεν επιτρέπονται σε όλο το φόρουμ.

  2.10 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ποιημάτων/διηγημάτων/τραγουδιών άλλων δημιουργών χωρίς τη σαφή αναφορά του συγγραφέα/ποιητή/στιχουργού.


  2.11 Αιτήματα για ξεμπλοκαρισμό λογαριασμών στο παιχνίδι δεν επιτρέπεται να σχολιάζονται σε όλο το Φόρουμ. Παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία με τον GM που σας μπλοκάρισε μόνο μέσω Προσωπικού μηνύματος η Ticket.
  2.11.1 Απαγορεύονται συζητήσεις και θέματα τα οποία έχουν περιεχόμενο αποκλεισμούς και τιμωρίες που λάβατε στο παιχνίδι. Σε τέτοιες περιπτώσεις επικοινωνήστε με τον τομέα του Παιχνιδιού μέσω Ticket.


  2.12 Το σπαμ emoticons και εικόνων δεν επιτρέπεται λόγω του ότι μπορεί να επιβραδύνει τους υπολογιστές κάποιων χρηστών. Μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων emoticon ανά ποστ (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων σε παράθεση) είναι 10. Παρακαλείστε όμως να χρησιμοποιείτε λιγότερα. Αυτό ισχύει σε όλο το φόρουμ.
  Ποστ που περιέχει μόνο emoticons (και δεν είναι στο υποφόρουμ Σπαμ(όριο 10)), θα θεωρείται σπαμ και θα προειδοποιείται ανάλογα.
  Διαβάστε τους Κανονισμούς του Τομέα Σπαμ.


  2.13 Όλες οι απαντήσεις πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 3 λέξεις και να είναι εποικοδομητικές για το θέμα συζήτησης. Λιγότερες λέξεις θα θεωρούνται σπαμ και θα προειδοποιούνται.


  2.14 Αν αισθάνεστε ότι προειδοποιηθήκατε αδίκως, πρώτα επικοινωνήστε με τον Συντονιστή που σας προειδοποίησε. Μετά αν έχετε ακόμη παράπονο με τον ΥπερΣυντονιστή. Σε ακραίες περιπτώσεις επικοινωνήστε με τον Διαχειριστή του Φόρουμ ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο.


  2.15 Σφετερισμός στοιχείων μέλους του προσωπικού (όνομα, avatar, υπογραφή, τρόπος γραφής κλπ.) οδηγεί σε άμεσο αποκλεισμό από το φόρουμ και σε ακραίες περιπτώσεις και από το παιχνίδι.


  2.16 Δεν επιτρέπεται να εκπροσωπήσετε αποκλεισμένους και μη χρήστες. Αν το κάνετε θα προειδοποιηθείτε. Μόνη εξαίρεση μπορεί να γίνει για θέματα αποχαιρετισμού (με προηγούμενη άδεια του διαχειριστή).


  2.17 Η συζήτηση για αποκλεισμούς και προειδοποιήσεις δεν επιτρέπεται. Επιπλέον προειδοποίηση θα δοθεί αν γίνει κάτι τέτοιο. Συζητήστε για κάτι τέτοιο με τον συντονιστή που αναμίχθηκε ή κάποιον ανώτερο του μέσω Ticket.


  2.18 Η δημοσίευση ονόματος παίκτη/ όνομα πόλης/ περιγραφής χαρακτήρα καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο της προσωπικής (ακόμη και από τους ιδίους) ή διαδυκτιακής του ταυτότητας, απαγορεύεται.


  2.19 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση προσωπικών συζητήσεων είτε από in game μηνύματα, είτε από ΠΜ, είτε από logs MSN ή IRC ή Tickets. Παράβαση αυτού του κανόνα θα οδηγήσει σε αφαίρεση του μηνύματος και προειδοποίηση του χρήστη.


  2.19.1 α) Ποστ που αφορούν καταγγελίες κατά παικτών ΔΕΝ επιτρέπονται. Για οποιαδήποτε καταγγελία απευθυνθείτε στον αρμόδιο GM μεσω Ticket.


  2.20 Το διπλοποστάρισμα απαγορεύεται σε όλο το φόρουμ. Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας του σπαμ όπου επιτρέπεται σε ΛΟΓΙΚΑ πλαίσια καθώς και ο τομέας της “Αγοράς” (όχι κατεπανάληψη) για να ανακοινώσετε την λήξη μιας αγοραπωλησίας και περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο (πχ βρήκατε την απάντηση σε δικό σας ερώτημα) εφόσον και μόνο έχει τελειώσει ο διαθέσιμος χρόνος για edit (επεξεργασία) στο αρχικό σας ποστ ο οποίος είναι 1 ώρα. Συνεχόμενο άνοιγμα θεμάτων σε λάθος ενότητα ή συνεχόμενο ποστάρισμα σε λάθος θέμα μπορεί να οδηγήσουν σε προειδοποίηση.


  2.20.1 Το posthunting (το να γράφεις απαντήσεις μόνο κ μόνο για να ανέβει το 'νούμερο' των ποστ ή το 'level' σου ή οι εσκεμμένες δημοσιεύσεις σε επίπεδο κατάχρησης) θα δέχεται προειδοποίηση, ακόμη και η κατεξακολούθηση ανοίγματος θέματος που υπάρχει ήδη ή σε ακραίες περιπτώσεις άμεσο αποκλεισμό.


  2.20.1 α) Posthunting θεωρείται κ όταν απαντήσεις ξανά, κάτω από την ίδια σου απάντηση, ενώ είσαι ακόμα μέσα στα όρια του να κάνεις 'edit' - μετατροπή του αρχικού πόστ (1 ώρα).


  2.20.1 β) Είναι αποδεκτό να απαντήσεις κάτω από το ίδιο σου ποστ, αν αυτό το οποίο γράφεις περιέχει περισσότερους χαρακτήρες/γράμματα από το επιτρεπόμενο όριο. Δεν συνιστάται να γράφονται τόσο μεγάλες απαντήσεις, αλλά αν χρειαστεί και τρίτο ποστ, καλό είναι να ειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι Συντονιστές.


  2.20.1 γ) Επιτρεπτό να απαντήσεις κάτω από το δικό σου ποστ είναι, επίσης, μόνο αν έχεις ξεχάσει να πεις κάτι σημαντικό και έχει τελειώσει το όριο του χρόνου για μετατροπή. Ο εκάστοτε Συντονιστής έχει κάθε δικαίωμα να προειδοποιήσει αν θεωρήσει ότι παραβιάστηκε ο κανόνας λόγω 'posthunting'.


  2.21 Φαινόμενα trolling (ποστ δηλαδή που έχουν ώς στόχο να προκαλέσουν εντάσεις και καβγάδες) θα προειδοποιούνται σε ολόκληρο το φόρουμ.


  2.22 Επανειλημμένες δημοσιεύσεις σε λάθος Τομέα του Φόρουμ προειδοποιούνται.  3. Avatar, υπογραφές και εικόνες


  3.1 Οι εικόνες στις υπογραφές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τα ακόλουθα μεγέθη:


  Πλάτος: 500 pixels
  Ύψος: 150 pixels


  Το συνολικό μέγεθος datafile να μην ξεπερνάει τα 50KB (51200 bytes).
  Επιτρέπεται μία εικόνα ανά υπογραφή.


  3.2 Οι υπογραφές δεν μπορούν να έχουν πάνω από 6 γραμμές κειμένου γραμμένου σε κανονική διάσταση (περιλαμβανομένων των κενών γραμμών). Απαγορεύονται προσβλητικές εκφράσεις/υπονοούμενα καθώς και οποιαδήποτε υπογραφή μπορεί να προσβάλει ηθικά και πνευματικά. Αν έχετε φωτογραφία στην υπογραφή σας, τότε μπορείτε να βάλετε μέχρι 3 γραμμές κειμένου.


  3.3 Τα avatar υπόκεινται επίσης στους γενικούς κανόνες που διέπουν το φόρουμ και τις υπογραφές.


  3.4 Τα avatar δε μπορούν να υπερβαίνουν τα 100 pixels πλάτος και τα 100 pixels ύψος, και μπορούν να έχουν μέγεθος αρχείου ως 10.000 bytes (10KB).


  3.5 Εικόνες μπορούν να προστεθούν σε απαντήσεις αλλά δε πρέπει να υπερβαίνουν τις διαστάσεις:
  Πλάτος: 500 pixels
  Ύψος: 500 pixels
  και μέγεθος αρχείου 200 KB η κάθε μία.


  3.6 Οι Συντονιστές μπορούν να απομακρύνουν εικόνες που υπερβαίνουν τα όρια καθώς και αβαταρ/εικόνες που δεν είναι κόσμια ή προσβάλουν σε ηθικό/προσωπικό και πνευματικό επίπεδο. Καθώς επίσης αφαιρούνται προσωπικές φωτογραφίες που εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις.


  3.6.1 Προσωπικές Φωτογραφίες μπορούν να προστεθούν σε ποστ μόνο αν ο χρήστης και γενικά όσοι εικονιζόμενοι παρουσιάζονται σε αυτές στείλουν τικετ επιβεβαιώνοντας πως είναι οι ίδιοι . Σε αντίθετη περίπτωση οι φωτογραφίες ή τα link που οδηγούν σε αυτές θα αφαιρούνται και ο χρήστης που τις παράθεσε θα προειδοποιείται. Η Διαχειριστική Ομάδα , δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των φωτογραφιών, αλλά εναπόκειται στους ίδιους χρήστες να ενημερώσουν αν δεν έχει ληφθεί η έγκρισή τους για τη δημοσίευση.


  3.6.2 Δε μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες από πέντε (5) εικόνες σε μια απάντηση


  3.7 Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω μπορεί να αποκλειστεί κάποιος από το Φόρουμ και από το παιχνίδι λόγω μιας υπογραφής.


  3.8 Λόγω πληροφοριών που πρέπει να δοθούν κάποιες φορές η ομάδα μπορεί να υπερβεί τα όρια της εικόνας ή του κειμένου στην υπογραφή.


  ---
  Το προσωπικό διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει αυτούς τους κανόνες χωρίς ειδοποίηση.


  Η χρήση αυτών των κανόνων είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα. Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να πράττουν ότι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για το Φόρουμ.